Acasă Actualitate CEO investește 2,5 milioane de euro pentru supravegherea video a carierelor miniere

CEO investește 2,5 milioane de euro pentru supravegherea video a carierelor miniere

Carierele miniere ale CEO vor fi supravegheate video
Carierele miniere ale CEO vor fi supravegheate video

Complexul Energetic Oltenia (CEO) investește o sumă uriașă pentru supravegherea video a carierelor miniere. Bugetul este de peste 12,5 milioane de lei, respectiv peste 2,5 milioane de euro. În urma unor analize la nivelul Direcției de profil s-a ajuns la concluzia că un sistem de supraveghere video a perimetrelor miniere și nu numai va reduce numărul evenimentelor nedorite.

Bugetul aprobat de către Directoratul CEO asigură proiectarea, executarea, punerea în funcţiune pentru un sistem de supraveghere video cu toate componentele de detecţie și efracţie pentru interior – exterior (pe perimetru) pentru obiectivele companiei. În momentul de față se caută o societate care să livreze și să instaleze echipamentele respective. Unitățile Complexului Energetic Oltenia se întind pe zeci de mii de hectare, iar paza este greu de asigurat peste tot.

Milioane de euro cu serviciile de pază private

În plus, se va intra și într-un program de reorganizare, conservare și închidere a unora dintre subunitățile miniere. Astfel, va fi nevoie de monitorizarea bunurilor lăsate în urmă. Este vorba de echipamente de lucru, utilaje de mare capacitate, piese, fier vechi, benzi din cauciuc și alte bunuri care ar putea ajunge pe mâna hoților. În plus, restrângerea activității va însemna și reducerea bugetului și a numărului de angajați.

Prin urmare, se vor reduce în mod proporțional și serviciile de pază la care Complexul Energetic Oltenia apelează an de an. Potrivit ultimelor estimări, compania energetică alocă în fiecare an câteva milioane de euro pentru a asigura paza și protecția persoanelor și a bunurilor cu firme de pază private. Așadar, nu vor mai fi fonduri suficiente pentru a păstra agenții de pază privați. În același timp, nici nu vor putea fi lăsate nesupravegheate bunuri de milioane și zeci de milioane de euro.

Citește și: Șapte percheziții DNA la Complexul Energetic Oltenia

Exit mobile version