Acasă Actualitate Dolj: Vaccinarea anti Covid se poate face și cu varianta adaptată la...

Dolj: Vaccinarea anti Covid se poate face și cu varianta adaptată la Omicron

Deși noul coronavirus nu mai este în centrul atenției în acest sezon, iar vaccinările sunt din ce în ce mai puține, vaccinarea împotriva Covid-19 continuă, iar de la finalul lunii noiembrie doljenii pot beneficia și de protecție împotriva tulpinei Omicron BA 4-5.

Serul poate fi administrat concomitent cu vaccinul antigripal

Noul vaccin Comirnaty Original/Omicron BA. 4-5 se administrează la adulţi şi copii cu vârsta de cel puţin 12 ani și este indicat doar persoanelor cărora li s-a administrat anterior cel puţin 1 schemă primară de vaccinare împotriva bolii Covid-19. Serul poate fi administrat la cel puţin 3 luni după cea mai recentă doză de vaccin împotriva Covid-19.

Vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA. 4-5 poate fi administrat concomitent sau la orice distanţă de timp cu un alt produs din Programul Naţional de Vaccinare. De exemplu, dacă o persoană a făcut vaccinul antigripal sau anti HPV, poate face și vaccinul anti-Covid fără a fi nevoită să aștepte să treacă o perioadă de timp.

Expunerea recentă la SARS-COV-2 nu este o contraindicaţie sau precauţie pentru vaccinarea împotriva Covid-19 cu vaccin Comirnaty Original/Omicron BA. 4-5. Persoanele care au trecut prin infecţia cu SARS-COV-2 pot fi vaccinate după vindecare, transmite DSP Dolj.

Unde vă puteți vaccina:

Vaccinarea se poate face cu programare în cabinetele medicilor de familie (care pot ridica vaccinul de la sediul DSP) şi la centrele de vaccinare de la spitalele din Calafat și Poiana Mare.

Lista medicilor din Dolj care administrează vaccinul anti Covid poate fi accesată aici: http://www.dspdolj.ro/contracte_vaccinare_01.02.2022.htm.

La vaccinare trebuie să prezentați buletinul/cartea de identitate şi dovada vaccinării cu schema completă.

Minorii vor fi însoţiţi la vaccinare de părinte/tutore legal care va avea asupra sa cartea de identitate/dovada tutore şi certificatul de naştere al copilului/cartea de identitate, după caz.

Ce înseamnă o schemă primară completă:

– 1 doză de vaccin Janssen / Johnson&Johnson;

– 2 doze de vaccin Vaxzevria / Oxford-Astra-Zeneca;

– 1 doză de vaccin Vaxzevria / Oxford-Astra-Zeneca + 1 doză Comirnaty Pfizer BioNTech;

– 1 doză de vaccin Vaxzevria / Oxford-Astra-Zeneca + 1 doză de Spikevax / Moderna;

– 2 doze de Comirnaty Pfizer BioNTech (de tip adult sau pediatric);

– 2 doze de vaccin Spikevax / Moderna.

Exit mobile version