Acasă Actualitate 1.000 de localităţi vor fi conectate la internet de mare viteză cu...

1.000 de localităţi vor fi conectate la internet de mare viteză cu bani de la guvern

1.000 de localităţi vor fi conectate la internet de mare viteză cu bani de la guvern
1.000 de localităţi vor fi conectate la internet de mare viteză cu bani de la guvern

1.000 de localităţi vor fi conectate la internet de mare viteză cu bani de la guvern. Executivul alocă în acest scop aproape 100 de milioane de euro.

Prrioritate vor avea unitățile școlare, bibliotecile, unitățile medicale și instituțiile publice.

„Aprobăm azi o investiție majoră, de aproape 100 de milioane de euro, prin care vor fi dezvoltate conexiuni pentru internet de mare viteză în aproximativ 1000 de localități din țară”, spune Marcel Ciolacu.

„De asemenea, vor fi vizate și acele comunități unde nu există internet iar rețelele fixe ori mobile sunt insuficiente, inclusiv în zonele defavorizate”, a mai declarat Marcel Ciolacu înainte de ședința de guvern de joi.

Proiectul se va derula până la finalul anului 2025

Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Bogan Ivan a anunţat, la rîndul său, că guvernul a aprobat, joi, un memorandum care prevede că aproximativ 1.000 de localităţi vor fi conectate la internet de mare vitează de minim 100 Mbps şi automat la infrastructură de tip 5G.

E un proiect care se va derula până la finalul anului 2025, iar Ghidul solicitantul este deja pus pe site-ul MCID, a mai spus Ivan, care a făcut apel „la toate companiile interesate să îl consulte şi să vină, în cel mai scurt timp, cu propuneri concrete, iar în data de 26 iunie a.c. va începe, timp de 30 de zile, perioada de depunere pentru cei interesaţi de a intra în acest proiect extrem de important”.

„În primul rând ne interesează acele comunităţi care nu au conectate şcoli la internet de mare viteză, care nu au conectate primăriile, care nu au conectate dispensarul medical, şi în această formă vom reuşi să ducem la un click distanţă şi să ducem această poartă către întreaga informaţie din întreaga lume, prin intermediul internetului, acele comunităţi izolate în care copiii nu au acces la internet şi de multe ori nici instituţiile publice.

E un proiect care se va derula până la finalul anului 2025 şi îmi doresc foarte mult ca toate instituţiile care sunt responsabile să fie prezente şi să ne sprijine în acest proiect, de la primăriile care trebuie să vină cu zona de avize până la celelalte companii de utilităţi care trebuie să dea avize, aici mă refer în special la zona de electricitate.

Să reuşim să facem acest proiect într-un termen record. Ghidul este publicat deja pe site-ul Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi fac apel la toate companiile interesate să îl consulte şi să vină, în cel mai scurt timp, cu propuneri concrete, iar în data de 26 iunie a.c. va începe, timp de 30 de zile, perioada de depunere pentru cei interesaţi de a intra în acest proiect extrem de important”, a spus Bogdan Ivan, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Citeşte şi: Florin Piersic, mutat la Spitalul de Ortopedie. Starea actorului este gravă

Exit mobile version