Acasă Actualitate Ziua 74 de război. O bombă a lovit o școală devenită buncăr,...

Ziua 74 de război. O bombă a lovit o școală devenită buncăr, în Lîsîceansk

Ziua 74 de război
Ziua 74 de război

O bombă a lovit o școală devenită buncăr pentru 90 de persoane, în apropiere de Lîsîceansk, Ucraina. Marea Britanie anunță că suplimentează cu 1,3 miliarde de lire sterline ajutorul oferit Ucrainei, scrie G4media.

Toți civilii care se aflau în uzina Azovstal, din Mariupol, au fost evacuați cu succes sâmbătă. Ucraina susține că a lovit cu o dronă o altă navă rusească aflată lângă Insula Șerpilor.

Principalele evenimente de duminică, 8 mai:

Ora 07:54 Forţele ucrainene au distrus 80 de ocupanţi şi zece unităţi de echipament militar rusesc în sudul Ucrainei la 7 mai, susţine Comandamentul Operaţional Sud, transmite Ukrinform.

Ora 07:30 O bombă a lovit o școală devenită buncăr pentru 90 de persoane, în apropiere de Lîsîceansk. Au fost șase morți, printre care doi copii, în Prîvillea, oraș din estul Ucrainei.

Ora 07:11 Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat că armata rusă a distrus muzee în regiunea Harkov şi la Odesa. “Răul tinde să se întoarcă atunci când oamenii nu respectă drepturile altora, nu respectă legea şi distrug cultura”, a afirmat Zelenski.

Ora 06:50 Aproximativ 1,16 milioane de persoane au fost duse în Rusia de la începutul invadării Ucrainei de către armata rusă la sfârşitul lunii februarie. Asta susține Ministerul Apărării de la Moscova, transmite dpa.

Ora 06:30 Marea Britanie a anunţat sâmbătă că va oferi sprijin şi ajutor militar Ucrainei în valoare de 1,3 miliarde de lire sterline. Acest angajament a fost anunțat înaintea reuniunii video de duminică a liderilor G7 cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și: 8 mai –  Ziua egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi

Exit mobile version