Acasă Actualitate Deutsche Welle, adăugat de Rusia pe lista „agenților străini”

Deutsche Welle, adăugat de Rusia pe lista „agenților străini”

Deutsche Welle, adăugat de Rusia pe lista „agenților străini”
Deutsche Welle, adăugat de Rusia pe lista „agenților străini” (Foto: Antena3)

Ministerul rus al Justiției a adăugat luni postul public de televiziune german Deutsche Welle pe lista organizațiilor media pe care le cataloghează ca fiind „agenți străini”, o etichetă care presupune ca media vizată să publice un act de declinare a răspunderii pe tot ce publică, notează Reuters.

Site-ul Deutsche Welle a fost la începutul lunii martie blocat de autoritatea națională de reglementare a comunicațiilor, Roskomnadzor.

Autoritatea rusă a blocat site-urile a mai multor instituții de presă

Autoritatea rusă a blocat site-urile a mai multor instituții de presă, în contextul în care Moscova îşi înăspreşte controlul asupra informaţiilor publicate online despre conflictul din Ucraina.

O campanie de lungă durată a guvernului rus împotriva mass-mediei independente s-a intensificat de la începutul războiului. Publicațiile și instituțiile media internaționale au fost forțate să pună capăt operațiunilor lor în Rusia după ce Vladimir Putin a semnat o lege care prevede pedepse de până la 15 ani de închisoare pentru ceea ce Kremlinul consideră „știri false”.  

Rusia a blocat, totodată, reţelele sociale americane Twitter, Facebook şi Instagram, precum şi alte media independente critice la adresa Kremlinului şi care se opun conflictului.

Exit mobile version