Acasă Actualitate Marea Britanie, record absolut de cazuri Covid într-o singură zi – 78.610

Marea Britanie, record absolut de cazuri Covid într-o singură zi – 78.610

Marea Britanie, record absolut de cazuri Covid într-o singură zi - 78.610
Foto: Digi24

Marea Britanie a înregistrat miercuri cel mai mare număr de cazuri într-o singură zi de la debutul pandemiei – 78.610, în timp ce autoritățile sanitare britanice spun că în următoarele zile ar putea fi o creștere ”uimitoare” a numărului de cazuri, relatează Reuters.

Astfel, 78.610 de cazuri de COVID-19 au fost raportate miercuri, depășind recordul anterior de 68.053 de cazuri raportate pe 8 ianuarie.
Luni, premierul Boris Johnson a anunțat primul deces din Marea Britanie, după ce a contractat varianta Omicron a coronavirusului.

Sunt necesare noi măsuri în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru a tempera înmulţirea cazurilor de Covid-19

Guvernul de la Londra a anunţat luni că sunt necesare noi măsuri în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord pentru a tempera înmulţirea cazurilor de Covid-19 cu varianta Omicron a coronavirusului şi a câştiga astfel timp pentru a înţelege caracteristicile acestei variante care se transmite într-un „ritm fenomenal”, numărul cazurilor dublându-se la fiecare 2-3 zile. Peste 11 milioane de oameni au fost testați pozitiv pentru boală în Regatul Unit, care are o populație totală de aproximativ 67 de milioane.

Prim-ministrul Boris Johnson a avertizat cu privire la „un val” de infecții

Odată cu noua variantă foarte transmisibilă a virusului, Omicron, care se extinde în Marea Britanie, prim-ministrul Boris Johnson a avertizat cu privire la „un val” de infecții.
Jenny Harries, directorul executiv al Agenției pentru Securitatea Sănătății din Marea Britanie, a numit anterior varianta Omicron „probabil cea mai importantă amenințare” de la începutul pandemiei.
Au fost înregistrate peste 10.000 de cazuri de Omicron, cu cel puțin 10 persoane spitalizate.

Exit mobile version