Acasă Actualitate Liderul Bisericii Ortodoxe, operat pe cord la New York

Liderul Bisericii Ortodoxe, operat pe cord la New York

Liderul Bisericii Ortodoxe, operat pe cord la New York
Liderul Bisericii Ortodoxe, operat pe cord la New York

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului a fost operat miercuri la New York, unde medicii americani i-au montat un stent, în timpul celei de-a doua internări a liderului Bisericii Ortodoxe de la începutul vizitei sale în Statele Unite, informează Agerpres.

Patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului, liderul spiritual al celor 250 de milioane de credincioşi ortodocşi din lumea întreagă, „a fost supus unei operaţii reuşite, ce a constat în plasarea unui stent, la Spitalul Mount Sinai din New York”, a anunţat arhidioceza Bisericii ortodoxe greceşti din Statele Unite într-un comunicat.

Patriarhul Bartolomeu I a fost internat în acest spital din Manhattan miercuri după-amiază pentru analize ale vaselor sangvine, ce vizau evaluarea necesităţii unei astfel de intervenţii chirurgicale, anunţase aceeaşi arhidioceză.

Montarea unui stent este o procedură obişnuită, ce permite restabilirea fluxului sangvin către artere coronariene obturate.

În vârstă de 81 de ani, patriarhul Bartolomeu I, care locuieşte în Turcia, petrecuse deja o noapte la un spital din Washington pe 24 octombrie, la începutul vizitei sale în Statele Unite.

Arhidioceza explicase atunci că a fost vorba despre o măsură de precauţie, întrucât liderul spiritual ortodox se simţea obosit după un zbor lung cu avionul. În ziua următoare, Bartolomeu I a fost primit, aşa cum era prevăzut, de preşedintele Joe Biden la Casa Albă.

Exit mobile version