17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova: Amplă acțiune de ecologizare pe Canalul Colector

Craiova: Amplă acțiune de ecologizare pe Canalul Colector

Administrația Bazinală de Apă Jiu, prin Sistemul de Gospodărire a Apelor Dolj a demarat, astăzi , o amplă acțiune de ecologizare pe Canalul Colector al municipiului Craiova construit pe  cursul de apă al pârâului Craiovița, zona Popoveni-Aerodrom.

Având în vedere cantitatea foarte mare de deșeuri depozitate necontrolat în această zonă, reprezentanții S.G.A Dolj- Formația Craiova vor avea nevoie de trei zile pentru a  igieniza locul amintit.

În urma unei sesizări făcute de Grada de Mediu Dolj, conducerea A.B.A  Jiu a decis efectuarea unei igienizări pe Canalul colector al Craiovei, în zona Popoveni.

Acțiunea se desfășoară atât manual, cât și mecanic, fiind efectuată de către  personalul Formației Craiova a S.G.A Dolj cu ajutorul unui buldoexcavator și o autoutilitară. Acolo unde situația o impune, angajații Apelor Jiu vor strânge manual deșeurile în saci.

Pentru că depozitul necontrolat de deșeuri din zona aceasta este foarte mare, iar cantitatea de gunoi este semnificativă, reprezentații Depozitului de Gunoi de la Mofleni – Eco Sud – au fost de acord să ajute și au decis să primească deșeurile gratuit. De asemenea, reprezentanții Poliției Locale au ajutat la dirijarea traficului în zonă, asfel încât să fie evitate evenimentele neplăcute.

Amintim că situația gunoiului aruncat în această zonă a municipiului Craiova este o problemă veche, instituțiile abilitate încercând să realizeze igienizarea doar pe porțiunea care le-ar aparține fiecăreia, fapt pentru care conducerea A.B.A Jiu face un apel către toți factorii locali  să se reunească la acceași masă și să găsească soluții concrete, aplicabile imediat pentru a evita refacerea acestor mormane de gunoi:

ABA Jiu face un apel și către cetățeni să conștientizeze răul pe care îl fac aruncând gunoiul necontrolat și să ia atitudine față de cei care nu respectă legea și mediul înconjurător.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS