Acasă Actualitate China a arestat o jurnalistă australiană care lucra la Beijing

China a arestat o jurnalistă australiană care lucra la Beijing

China a arestat o jurnalistă australiană care lucra la Beijing
China a arestat o jurnalistă australiană care lucra la Beijing

Autoritățile chineze au arestat o cunoscută cetățeană australiană care muncea ca prezentatoare la una din televiziunile din China, a anunțat astăzi într-un comunicat ministrul de externe australian, Marise Payne, potrivit ABC News.

Tensiunile dintre Beijing și Canberra au escaladat după ce guvernul australian a cerut o anchetă internațională cu privire la originile coronavirusului SARS-CoV-2, Beijingul impunând tarife comerciale asupra importurilor din Australia și anunțând declanșarea de anchete la adresa unor companii australiene pe care le acuză de dumping.

Jurnalista australiană Cheng Lei, care a lucrat în Beijing pentru canalul internațional al televiziunii de stat CGTN, a fost reținută pentru două săptămâni, potrivit comunicatului ministrului de externe australian, acesta relatând că a fost notificat în mod formal de arestarea femeii în 14 august.

Oficialii australieni au anunțat că au vorbit în 27 august cu Cheng care se află într-un centru de detenție, adăugând că vor oferi în continuare tot sprijinul necesar jurnalistei și familiei acesteia.

Ministerul de externe chinez nu a putut fi contactat pentru comentarii de către Reuters.

Exit mobile version