Acasă Actualitate Peste un milion de cazuri de COVID-19 la nivel global

Peste un milion de cazuri de COVID-19 la nivel global

Peste un milion de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial, potrivit datelor Universității Johns Hopkins
Peste un milion de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial, potrivit datelor Universității Johns Hopkins

Peste un milion de cazuri de coronavirus au fost înregistrate la nivel mondial, potrivit celor mai recente date ale Universității Johns Hopkins, potrivit BBC. Aproape 53.000 de oameni au murit și peste 210.000 s-au recuperat, conform cifrelor universității americane.

SUA au cele mai multe cazuri, iar aproximativ 1.000 au murit acolo în ultima zi. Boala, COVID-19, a apărut pentru prima dată în China centrală acum trei luni. Deși raportul păstrat de Johns Hopkins înregistrează un milion de cazuri confirmate, numărul real este considerat a fi mult mai mare. Au fost necesare o lună și jumătate pentru înregistrarea primelor 100.000 de cazuri. Un milion a fost atins după o dublare a cazurilor din săptămâna trecută. Aproape un sfert din cazuri au fost înregistrate în Statele Unite, în timp ce Europa reprezintă aproximativ jumătate.

Spania, cel mai mare număr de decese într-o singură zi

Spania a declarat, joi, că 950 de persoane au murit în ultimele 24 de ore – cred că este cel mai mare număr de decese din orice țară într-o singură zi. Numărul de cazuri spaniole confirmate a crescut de la 102.136 miercuri la 110.238 – o creștere de 8%, care este similară cu rata înregistrată în zilele anterioare. Autoritățile cred că virusul este acum în vârf și spun că se așteaptă să înregistreze o scădere a cifrelor în zilele următoare. „Continuăm cu o creștere de aproximativ 8%. Acest lucru indică, după cum am văzut deja, o stabilizare a datelor pe care le înregistrăm”, a declarat María José Sierra, de la unitatea de coordonare a situaţiilor de urgență a Ministerului Sănătății spaniol.

Spania, cea de-a doua națiune cu cea mai mare lovire în ceea ce privește decesele, a pierdut, de asemenea, aproape 900.000 de locuri de muncă. SUA, joi, a declarat că a înregistrat 6,6 milioane de noi cereri de ajutor de șomaj.

Exit mobile version