Acasă Actualitate Coronavirus – Peste 1.000 de turişti spanioli, izolaţi în spaţii de cazare...

Coronavirus – Peste 1.000 de turişti spanioli, izolaţi în spaţii de cazare în Cuba

Peste 1.000 de turişti spanioli
Peste 1.000 de turişti spanioli

Peste o mie de turişti spanioli au rămas de miercuri blocaţi în Cuba, la o zi după ce această ţară şi-a închis graniţele pentru străini şi a luat măsura ca cei rămaşi pe insulă să nu poată pleca din locurile de cazare, relatează joi EFE.

În acest stat insular au rămas blocaţi aproape 12.000 de cetăţeni europeni, dintre care 1.115 sunt spanioli, potrivit informaţiilor autorităţilor cubaneze.

Deocamdată Cuba nu şi-a închis spaţiul aerian, astfel încât turiştii pot reveni în ţările lor, deşi s-au înregistrat amânări sau suspendări de zboruri, iar unele companii aeriene şi-au încetat cursele spre Cuba, printre care şi Air Europa.

Drept urmare, peste 80 de spanioli blocaţi pe insulă au fost nevoiţi să recurgă la alte companii aeriene pentru a pleca spre ţara lor.

Deşi numărul oficial al spaniolilor care au intrat în Cuba cu viză turistică este de 1.115, nu toate aceste persoane au venit pentru a-şi petrece vacanţa şi se vor întoarce probabil la casele lor în următoarele zile.

Este şi cazul spaniolilor care au familii în Cuba şi vin aici frecvent pentru a-şi vizita rudele.

Situaţia acestor persoane este incertă, având în vedere că autorităţile le-au impus turiştilor aflaţi pe teritoriul cubanez interdicţia de a părăsi hotelul şi au stabilit preţuri de cazare mai ieftine pentru cei care vor fi nevoiţi să-şi prelungească şederea.

Toate hotelurile din Cuba sunt proprietatea statului, deşi 70% dintre locurile de cazare sunt gestionate de companii străine în regim de joint-venture.

Potrivit datelor furnizate de guvernatorul Havanei, Reinaldo Garcia Zapata, marţi se aflau în capitală 8.800 de turişti găzduiţi în spaţii de cazare, dintre care peste 5.000 se cazaseră anterior în apartamente sau case de închiriat.

Exit mobile version