Acasă Actualitate Canicula a ucis aproape 1.500 în Franța

Canicula a ucis aproape 1.500 în Franța

Canicula a ucis aproape 1.500 de francezi

Canicula din iunie și iulie a provocat moartea a 1.435 de persoane în Franța, potrivit ministrului sănătății Agnès Buzyn.

Într-un interviu la postul naţional de radio, Agnès Buzyn a spus că jumătate dintre cei care au murit aveau vârsta de peste 75 de ani. Datorită măsurilor preventive, rata de mortalitate a fost de 10 ori mai mică decât aceeași perioadă din 2003, când canicula a lovit Europa.

Franța a înregistrat cea mai ridicată temperatură de 46 ° C (114,8 F) în iunie, potrivit BBC.
În Paris s-a înregistrat, de asemenea, o temperatură record de 42,6 C (108,7 F) în iulie.

Potrivit Ministerului Sănătății, 567 de persoane au murit, în perioada 24 iunie – 7 iulie, în Franța din acest an. Alți 868 au murit între 21 și 27 iulie.

Ministrul Buzyn a spus că 10 persoane au murit în timp ce erau la serviciu.
În timpul verii, au fost emise alerte roșii – cea mai severă categorie de avertizare – în mai multe zone din Franța.
Franţa a activat în această vară un plan pentru situaţiile de alertă pentru a ajuta persoanele bolnave, ori în vârstă, copiii şi oamenii fără adăpost. Şcolile şi-au adaptat programul în funcţie de caniculă. La fel şi cei care lucrează în aer liber.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version