Acasă Actualitate Explozia unei cisterne a omorât cel puţin 60 de persoane

Explozia unei cisterne a omorât cel puţin 60 de persoane

Cel puţin 60 de persoane au murit, iar alte 70 au fost rănite în urma exploziei unui camion cisternă în Tanzania, potrivit The Guardian.

Preşedintele Tanzaniei, John Magufuli, a decretat doliu naţional până luni inclusiv. O parte dintre persoane au fost ucise în timp ce încercau să sustragă combustibil din vehiculul care fusese implicat într-un accident.

Explozia s-a produs sâmbătă dimineaţa în comuna Msamvu, la periferia Morogoro, oraş situat la circa 200 km vest de capitala economică Dar es Salaam.

Camionul s-a răsturnat pe şosea, în încercarea de a evita o motocicletă, potrivit declaraţiilor martorilor. Şoferii de boda-boda – moto-taxiuri – s-au grăbit să recupereze carburantul care se scurgea din cisternă, la fel şi locuitorii comunei pe raza căreia se produsese accidentul. Apoi combustibilul a luat foc.

Ministrul însărcinat cu afaceri parlamentare Jenista Mhagama a declarat duminică dimineaţa la televiziunile locale că înhumările vor începe după-amiază pentru a da timp familiilor să-şi identifice rudele. Pentru victimele imposibil de identificat, se vor efectua teste ADN, a adăugat ea.

Potrivit presei locale, 39 de răniţi grav au fost transferaţi la spitalul naţional din Dar es Salaam, în timp ce restul continuă să primească îngrijiri medicale în Morogoro.

Exit mobile version