Acasă Actualitate Ziua mondială a păsărilor migratoare

Ziua mondială a păsărilor migratoare

În fiecare an, în cea de-a doua sâmbătă din lunile mai şi octombrie, respectiv la 11 mai 2019 şi la 12 octombrie 2019, se sărbătoreşte Ziua mondială a păsărilor migratoare. Aceasta a fost instituită pentru a creşte gradul de conştientizare a nevoii de protejare a păsărilor migratoare şi a habitatelor acestora. Campaniile se desfăşoară la nivel global şi subliniază pericolele care ameninţă păsările migratoare, importanţa ecologică a acestora şi nevoia de cooperare internaţională pentru coordonarea eforturilor de protejare a acestora.Ideea de a institui o zi dedicată păsărilor migratoare a apărut în Statele Unite ale Americii în 1993.

Anul acesta, tema Zilei mondiale a păsărilor migratoare este „Protejaţi păsările! Să găsim soluţia la poluarea cu deşeurile din plastic!”.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version