Dacian Ciolos si Dan Barna (Foto G4Media)

Conducerile USR şi PLUS s-au reunit, sâmbătă, în şedinţe separate, pentru a decide dacă merg în alianţă la alegerile europarlamentare. Potrivit deputatului USR Iulian Bulai, cele două partide au ajuns la un acord în acest sens, transmite News.ro, preluata de G4Media. Potrivit surselor G4Media.ro, PLUS ar dori totuși rediscutarea listei în cazul în care Dacian Cioloș pleacă din Parlamentul European  pentru a nu pierde locul.

„Bun venit printre noi, Dacian Cioloş! Vrem unitate! Alianţa USR-PLUS va schimba România în următorii 10 ani. Începem cu alegerile europarlamentare. Acum doar discutăm. Acordul va fi comunicat oficial de către USR-PLUS“, a anunţat deputatul USR Iulian Bulai.

Pentru alegerile europarlamentare din 26 mai, lista candidaţilor alianţei va fi deschisă de Dacia Cioloş. Cel mai probabil, pe următoarele locuri vor alterna candidaţii celor două partide, astfel că, după Cioloş, lista va continua cu: Cristian Ghinea (USR), Dragoş Pîslaru (PLUS), Clotilde Armand (USR), Nicolae Ştefănuţă (USR) şi Dragoş Tudorache (PLUS).

Potrivit Adevărul.ro, Dan Barna şi Dacian Cioloş au susţinut o scurtă conferinţă de presă, înainte ca liderul PLUS să participe la şedinţa USR.

Intrebat de situatie, Dacian Cioloş a raspuns: „A fost solicitarea USR, să ştiţi. Eu sunt dispus să ies de pe listă dacă e nevoie. Nu ţin cu orice preţ. Dar a fost solicitarea USR.”

Dan Barna: „Am fost în prima parte a zilei la PLUS, acum a venit Dacian Cioloş la USR. Suntem optimişti că vom găsi o variantă care să genereze încredere pentru România. În variantele pe care le avem acum, Dacian Cioloş probabil va fi pe primul loc. Această alianţă deschide o alternativă reală pentru România”, scrie G4Media.