Acasă Actualitate Vâlcea: Paramedicii vâlceni s-au clasat pe primul loc la concursul naţional de...

Vâlcea: Paramedicii vâlceni s-au clasat pe primul loc la concursul naţional de prim-ajutor

O echipă de paramedici de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a câştigat concursul naţional al pompierilor şi echipelor de salvare, la proba de prim-ajutor, urmând să reprezinte România la Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim-Ajutor ce se va desfăşura în Africa de Sud.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, Competiţia Naţională de Descarcerare şi Prim-Ajutor Calificat a avut loc la Mioveni în perioada 19 – 21 septembrie, iar echipa de paramedici de la ISU Vâlcea care s-a clasat pe primul loc este formată din plt. maj. Cristian Cîrciumaru, plt. maj. Lucian Gavrilei, plt. maj. Ovidiu Ciortan şi plt maj. Rareş Petria.
La a şasea ediţie a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului Ajutor Calificat, paramedicii SMURD din cadrul ISU Vâlcea au câştigat primul loc, pentru a patra oară consecutiv, la proba ‘acordarea primului ajutor calificat’. Anul acesta, reprezentanţii judeţului nostru vor participa la Competiţia Mondială de Descarcerare şi Prim-ajutor din Africa de Sud. La Târgu Mureş, în anul 2017, echipa ISU Vâlcea a reprezentat ţara la proba acordarea primului ajutor calificat, unde a reuşit obţinerea locului 10 (locul şase la proba cu o singură victimă şi locul 13 la probe cu două victime)
Paramedicii din Vâlcea au participat şi la competiţia mondială de profil din 2016, din Brazilia, unde s-au clasat pe locul 19 din 30. (sursa:agerpre.ro)

 

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version