Acasă Actualitate Primăria Bucureşti a refuzat să autorizeze mitingul din 10 august al românilor...

Primăria Bucureşti a refuzat să autorizeze mitingul din 10 august al românilor din diaspora

Primăria Municipiului Bucureşti a respins cererea Federaţiei Românilor de Pretutindeni de a organiza un miting în data de 10 august, scrie g4media.ro. Primăria condusă de Gabriela Firea a invocat că organizarea mitingului ar încălca un articol din Legea 60/1991 republicată despre organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

Evenimentul anunțat pe Facebook se numește „Pe 10 august toţi românii vin la Bucureşti! #diasporaacasa“.

Preşedintele filialei din România a Federaţiei Românilor de Pretutindeni, Florin Ţîra, a declarat că răspunsul Primăriei Capitalei a venit după 33 de zile şi astfel, spune el, s-a încălcat legea privind accesul liber la informaţie, iar acest răspuns – la care mărturiseşte că se aştepta – ar fi venit după 30 de telefoane.

Organizatorii au replicat la interdicția Primăriei cu o trimitere la Revoluția din 1989: ”Stim clar ce avem de făcut, am învăţat de la nişte oameni faini cum se obţine o autorizaţie pentru o astfel de manifestaţie încă din anul 1989”.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version