Acasă Actualitate Un brazilian a obţinut în instanţă dreptul de a-şi vizita câinele

Un brazilian a obţinut în instanţă dreptul de a-şi vizita câinele

Foto: Agerpres

Împiedicat să-şi vadă câinele după separarea de partenera sa, un brazilian a obţinut de la Curtea de apel dreptul de vizită „parental”, ca şi cum ar fi vorba de un copil, relatează joi AFP, potrivit Agerpres.

Tribunalul Superior de Justiţie (STJ) a confirmat la începutul săptămânii decizia unui judecător din Sao Paulo care îl autorizează pe reclamant să-şi viziteze căţeluşa yorkshire terrier în weekend-uri, în zilele de sărbătoare şi în timpul sărbătorilor de sfârşit de an. Căţeluşa aparţinea cuplului din 2008, însă bărbatul s-a declarat extrem de nefericit de faptul că fosta sa parteneră îl împiedică să intre în contact cu animalul de companie după separarea lor, în 2011, a declarat STJ într-un comunicat. Curtea de apel a decis de asemenea că el va putea lua parte la toate activităţile în care este implicat animalul, inclusiv vizitele la veterinar. În cadrul audierii, judecătorul Luis Felipe Salomeho a declarat că nu intenţionează să „umanizeze animalul şi nici să aplice regulile dreptului de vizită parental”. Însă magistratul a subliniat că „nu poate închide ochii în faţa relaţiilor de afectivitate” dintre reclamant şi căţeluşa sa.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version