Acasă Actualitate O cincime din românii apți de muncă sunt în alte țări UE

O cincime din românii apți de muncă sunt în alte țări UE

Peste 19% din românii în categoria persoanelor apte de muncă – definită ca fiind cuprinsă între 20 și 64 de ani – locuiau în anul 2017 în alte țări din Uniunea Europeană, se arată într-un studiu al Biroului de statistică al Comisiei Europene – Eurostat, citat de Mediafax.

Studiul, dat publicității luni, arată că 3,8% din cetățenii UE apți de muncă locuiau într-o altă țară membră decât cea de origine. În urmă cu zece ani, media era de 2,5%.

Situația variază semnificativ între statele membre, de la 1,0% în Germania, la 19,7% în cazul României. Comparativ cu anul 2007, proporția cetățenilor români ce locuiesc în alte state UE a crescut cu 12,3 procente.

Pe locurile următoare după România sunt Lituania (15%), Croația (14%), Portugalia (13,9%), Letonia (12,9%) și Bulgaria (12.5%), scrie Hotnews.

Persoanele cu educație superioară sunt mai mobile decât restul populației. Astfel 32,4% din cetățenii UE ce locuiesc într-un alt stat membru au studii superioare, în timp ce în cazul întregii populații a Uniunii Europene, nivelul este de 30,1%.

De asemenea, rata medie de angajare în rândul cetățenilor UE mobili este de 76,1%, comparativ cu o rată totală de angajare la nivelul UE de 72,1%.

16,9% din românii apți de muncă ce locuiesc în alte state UE au educație superioară, comparativ cu un nivel de 16,7% în ceea ce privește populația României, scrie Hotnews.

Pe de altă parte, două treimi (62,5%) din francezii care locuiesc în alte țări UE au educație superioară, față de 34,6% în cazul populației Franței.

A făcut studii de jurnalism la Université Lille 3, Charles de Gaulle, în Franţa şi este o persoană căreia îi place comunicarea şi socializarea. Vrea să fie informată şi să aleagă conform propriei conştiințe şi nu după cum dictează obiceiurile comunității. Îi place să citească şi să meargă la teatru.
Exit mobile version