Acasă Actualitate 3 mai, ziua mondială a libertății presei

3 mai, ziua mondială a libertății presei

Ziua mondială a libertății presei este marcată în fiecare an, la data de 3 mai, un moment de reflecție în rândul celor care activează în această breaslă și al celor care militează pentru drepturile și obligațiile profesioniștilor din mass-media.

Lumea are nevoie în continuare de jurnalism de calitate, necenzurat, atât în mijloacele tradiționale – așa cum sunt ziarele, radiourile și televiziunile – cât și în mediul online.

Internetul a devenit o sursă de informare cu două tăișuri, având avantajul rapidității, însă permite răspândirea de știri false. De aceea, misiunea jurnaliștilor rămâne aceea de a verifica din mai multe surse și a-i oferi publicului informația cât mai aproape de adevăr.

La ora actuală, în lume, ziariști, editori și publiciști sunt hărțuiți, atacați, reținuți și chiar uciși.

Ziua mondială a libertății presei le aduce un omagiu acestora din urmă.

În raportul pe 2015 al organizației “Reporteri fără Frontiere” (RSF) se scrie că o mare parte a presei românești este politizată excesiv, subordonată intereselor politice, spionată din interior și finanțată prin mecanisme suspecte.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version