Acasă Actualitate Bursele americane, în scădere

Bursele americane, în scădere

Bursele americane au fost într-o cădere majoră, Dow Jones fiind la cel mai semnificativ declin consemnat într-o singură zi. Bursele americane se confruntă cu pierderi record. Dow Jones, indicele bursei de la New York, a pierdut 1.175 de puncte (-4,6%), cel mai semnificativ declin consemnat într-o sigură zi în istoria tranzacţionărilor în SUA, potrivit CNN. În picaj se află, de asemenea, indicii S&P 500 (-3.8%) şi Nasdaq (- 3.7%). Momentul coincide cu instalarea lui Jerome Powell la cârma Rezervei Federale. BBC aminteşte de momentul septembrie 2008, când falimentul băncii de investiții Lehman Brothers a declanşat criza financiară internaţională şi recesiunea economică din mai multe ţări.
Declinul actual urmează unor luni de creştere a pieţei, alimentând preocupările că preţul acţiunilor a fost supraevaluat.
Analiştii se aşteaptă ca 2018 să fie un an cu multă volatilitate.
Bursele din Asia și Australia au urmat trendul de scădere.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version