Acasă Actualitate Secetă pedologică până pe 9 septembrie

Secetă pedologică până pe 9 septembrie

Porumbul, grav afectat de secetă

Rezerva de apă din solul agricol prezintă valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică și extremă în cea mai mare parte a teritoriului agricol, reiese din prognoza agrometeorologică, valabilă pentru perioada 3 – 9 septembrie, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM),citată de Agerpres.

„În stratul de sol 0-20 cm (ogor), conținutul de umiditate va înregistra valori scăzute și deosebit de scăzute, seceta pedologică fiind moderată, puternică și extremă, în cea mai mare parte a teritoriului agricol. Pe suprafețe extinse din Banat, Transilvania, nord-vestul Olteniei, local în sud-vestul și centrul Moldovei, precum și în nordul Munteniei, aprovizionarea cu apă a solului se va situa în limite satisfăcătoare”, arată prognoza ANM.

Lucrează din 2001 în presa scrisă și abordează subiecte diverse cum ar fi evenimentele, subiectele sociale, cele legate de administraţia locală, de politică, economie, dar şi investigație. A urmat traininguri pe jurnalism social, politic, acces la informaţii şi investigație, în special cele prin intermediul Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI) şi Rise Project.
Exit mobile version