Acasă Actualitate Trei persoane au fost arestate la Paris, după ce a fost descoperită...

Trei persoane au fost arestate la Paris, după ce a fost descoperită o şcoală coranică clandestină

O şcoală coranică clandestină a fost descoperită în urma unei percheziţii administrative întreprinse la o moschee din oraşul francez Villiers-sur-Marne, aflat la periferia Parisului, informează site-ul publicaţiei Le Monde.
02 Septembrie 2016, 09:23 (actualizat 02 Septembrie 2016, 09:27) |
În urma percheziţiei care a avut loc miercuri, trei persoane au fost arestate, printre care şi imamul acestei moschei, potrivit Ministerului francez de Interne.

Această percheziţie asupra moscheei Al-Islah, efectuată în contextul stării de urgenţă iniţiate în Franţa, a „permis confirmarea existenţei unei şcoli coranice clandestine, ce primea în mod ilegal elevi şi prezenta riscul îndoctrinării”, a subliniat Ministerul de Interne, într-un comunicat.

Operaţiunea, care a început în jurul orei locale 07.30, a fost derulată în prezenţa responsabililor moscheii.

„Această şcoală coranică reprezenta un fel de secret al lui Polichinelle, însă trebuia să i se demonstreze existenţa”, a declarat un responsbail local.

Moscheea Al-Islah este cunoscută în special pentru că a fost frecventată de 12 persoane condamnate în aprilie pentru apartenenţă la un grup ce transporta terorişti către Siria.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version