Acasă Actualitate Primarul ales al municipiului Deva, condamnat în prima instanță la șase ani...

Primarul ales al municipiului Deva, condamnat în prima instanță la șase ani de inchisoare cu executare

Deputatul Mircia Muntean, ales primar al municipiului Deva, a fost condamnat vineri, de Curtea Supremă, la doi ani de inchisoare pentru că a condus băut un autoturism, instanta adaugand la această pedeapsă și cei patru ani cu suspendare primiți anterior pentru abuz in serviciu, informează Mediafax.

Hotărârea Curții Supreme nu este definitivă.

Accidentul în care a fost implicat Mircia Muntean s-a produs in 30 octombrie 2014, pe cand era parlamentar, pe șoseaua de centura a Devei, în apropierea stației CFR, unde un autoturism a acroșat un autobuz fără pasageri și un alt autoturism, dupa care a intrat în spatele unui camion oprit la culoarea roșie a semaforului.

Ulterior, Muntean a fugit și a încercat să se ascundă în niște tufișuri, însa a rămas blocat pe un gard.

Mircia Muntean a declarat în fața camerelor de luat vederi, dar și în fața politisților, că nu se afla el la volanul autoturismului implicat în accident.

Întrebat cum a ajuns în tufișuri după accident, parlamentarul a răspuns: „Îmi căutam câinele. Este câinele meu!”.

Deputatul Muntean a fost trimis în judecată, iar vineri a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice. Anterior, in anul 2013, același Mircia Muntean a fost condamnat definitiv la o pedeapsa de patru ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Vineri, agistratii au decis să revoce pedeapsa cu suspendare primita în 2013, urmand ca inculpatul să execute șase ani de detenție.

Muntean a fost primar al Devei timp de patru mandate, intre 1996-2012. La alegerile de pe 5 iunie, Mircia Muntean a candidat din partea Partidului Social Romanesc (PSRO) și a câștigat un nou mandat.

 

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version