Acasă Actualitate Cîmpeanu: Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație...

Cîmpeanu: Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecția contra incendiilor

Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a afirmat sâmbătă că, din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație cu privire la protecția contra incendiilor, informează Agerpres.

„Din cele 19.000 de școli din România, doar 7% au autorizație (…), cu privire la protecție contra incendiilor”, a spus Cîmpeanu, care este și ministru al Educației, sâmbătă, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

În același cadru, secretarul de stat în MAI Raed Arafat a precizat că sunt în desfășurare și controalele în cluburi și a atras atenția că acestea trebuie să își numere clar clienții.

„Dacă prindem un club sau o discotecă care depășeste cifrele prevăzute prin autorizație, o închidem pe 60 de zile și o să amendăm între 30 și 100.000 de lei, așa cum prevede legea. (…) Vor fi controale și astăzi, și mâine, și poimâine, continuu”, a explicat Arafat.

La rândul său, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, întrebat câte spitale sunt fără autorizație de la pompieri, a răspuns că sunt în evaluare și săptămâna viitoare va fi făcut public acest bilanț.

A absolvit Facultatea de Ştiinţe Sociale din Universitatea din Craiova, specializarea Jurnalism. Crede că poveştile oamenilor sunt cele mai importante şi de aceea, împreună cu Ana Dănescu, vrea să aducă mai aproape poveştile simple cu şi despre oameni, într-o emisiune-reportaj.
Exit mobile version