Acasă Actualitate Raziile poliţiştilor din Craiova au continuat și în weekend

Raziile poliţiştilor din Craiova au continuat și în weekend

Polițiștii au organizat şi în acest sfârșit de săptămână ample razii în municipiul Craiova, pentru prvenirea combaterii faptelor cu violenţă şi a infracțiunilor stradale, în scopul asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică. Potrivit unui comunicat al IPJ Dolj, oamenii legii au urmărit și creșterea gradului de siguranță rutieră prin identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale sau comit infracţiuni la regimul circulaţiei.

În cadrul raziilor, au participat polițiști din cadrul structurilor de poliție rutieră, ordine publică, investigații criminale, sprijiniți de luptătorii Serviciului de Acțiuni Speciale Dolj, astfel fiind desfășurate activități și controale în 21 locuri și medii cu risc criminogen ridicat, peste 800 de autovehicule fiind, de asemenea, controlate.
În urma activităților desfășurate, oamenii legii au constatat 2 fapte de natură penală, reprezentând infracţiuni la regimul circulației, precum și 139 abateri de natură contravențională pentru sancționarea cărora au aplicat amenzi de  peste  32.000 lei.

Totodată, polițiștii doljeni au reținut 9 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare, precum și 3 seturi de plăcuţe de înmatriculare. Spre exemplu, Timotei M., 18 ani, din municipiul Craiova, a fost depistat  în timp ce conducea un autoturism  pe bulevardul 1 Mai din Craiova, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere fără permis.

Constantin E., 48 de ani, din Craiova, a fost depistat  în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul 1 Mai din Craiova, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentrație de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost sancţionat contravenţional şi i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Exit mobile version