Acasă Actualitate Ponta: CSAT va decide cota de refugiaţi, România nu poate primi mai...

Ponta: CSAT va decide cota de refugiaţi, România nu poate primi mai mult de 1.500

Foto: aktual24.ro
(Foto: aktual24.ro)

Victor Ponta a declarat că şedinţa Consiliului Superior de Apărare a Ţării (CSAT) în care se va discuta despre criza refugiaţilor va avea loc, cel mai probabil, săptămâna viitoare, iar atunci se va decide asupra cotei de refugiaţi, informează Mediafax.ro. Ponta a menţionat că, în opinia sa, România nu poate accepta un număr de imigranţi mai mare decât capacitatea sa de 1.500 de locuri. „CSAT va decide. Opinia mea v-am spus-o: nu putem primi mai mult decât suntem pregătiţi, adică 1.500”, a spus Ponta astăzi, la finalul şedinţei conducerii PSD, precizând că din cele 1.500 de locuri 200 sunt deja ocupate. El a adăugat că a vorbit iniţial cu preşedintele, dar pe partea logistică s-a consultat mai mult cu ministrul de resort.

De asemenea, Ponta a spus că s-a consultat cu premierul sârb şi urmează să se consulte şi cu premierul bulgar, pentru că doreşte ca România să aibă o poziţie consolidată, alături de statele europene, dar mai ales, alături de statele din regiune. Şeful Executivului a mai spus că este nevoie de solidaritate în Europa, ceea ce înseamnă că avem şi drepturi şi responsabilităţi comune, adăugând că abia acum se vede ce „nedreptate” i s-a făcut României atunci când nu a fost primită în Schegen. În opinia sa, statele europene trebuie să identifice soluţii pentru a îndepărta cauzele care stau la baza crizei şi pentru a stopa fenomenul.

Şa rândul său, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a declarat aseară că nu s-a luat nici o decizie oficială privind cotele de refugiaţi, adăugând că informaţiile din presa internaţională potrivit cărora României îi revin 7.000 de refugiaţi sunt speculaţii. El a mai afirmat România va lua o decizie după ce Comisia Europeană va prezenta, pe 9 septembrie, un plan de soluţionare a actualei crize.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version