Acasă Actualitate Fostul premier rus Evgheni Primakov a decedat, la vârsta de 85 de...

Fostul premier rus Evgheni Primakov a decedat, la vârsta de 85 de ani

Evgheni Primakov a decedat la vârsta de 85 de ani (Foto: realitatea.md)
Evgheni Primakov a decedat la vârsta de 85 de ani (Foto: realitatea.md)

Evgheni Primakov, fost premier, ministru de Externe şi şef al Serviciului rus de informaţii externe, a decedat astăzi, la vârsta de 85 de ani, informează Mediafax.ro. Primakov a decedat la un spital din Moscova, după o lungă suferinţă, a transmis agenţia de presă Interfax. „Preşedintele Vladimir Putin a fost informat despre decesul domnului Evgheni Primacov şi este profund îndurerat”, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Evgheni Primakov a fost premier al Rusiei în perioada septembrie 1998 – mai 1999. Născut la Kiev (Ucraina) în 1929, Primakov a fost crescut la Tbilisi, capitala Georgiei. A învăţat limba arabă la Institutul pentru Studii Orientale din Moscova şi a fost corespondent de presă. În momentul destrămării URSS în anul 1991, Primakov a fost numit director al Serviciului rus de informaţii externe (SVR), iar în 1996, ministru de Externe.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version