Acasă Actualitate Papa Francisc va efectua în această toamnă prima sa deplasare în Africa

Papa Francisc va efectua în această toamnă prima sa deplasare în Africa

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc va efectua în acest an prima sa vizită în Africa, informează Agerpres.ro. Vaticanul a anunţat că în perioada 27-29 noiembrie Suveranul Pontif se va deplasa în Uganda și Republica Centrafricană. Republica Centrafricană este măcinată de violențele interreligioase care s-au soldat cu mii de victime în 2013 și 2014. La rândul său, Uganda se află sub amenințarea islamiștilor Shebab din Somalia vecină.

Pontiful argentinian a evocat deja în mai multe rânduri un plan de a călători în Africa în luna noiembrie. „Dacă vrea Dumnezeu, mă voi afla în Africa în noiembrie, în Republica Centrafricană și apoi în Uganda”, a declarat Suveranul Pontif la 12 iunie, în fața miilor de preoți din luna întreagă reuniți în basilica Sfântul Ioan din Lateran.

În Republica Centrafricană, deplasarea va avea loc „înainte de schimbarea președintelui”, iar în Uganda „cu prilejul celei de a 50-a aniversări a canonizării” celor 22 de tineri martiri de către Paul al VI-lea în 1984, în prima deplasare a unui papă în Africa, a precizat Suveranul Pontif

După un turneu în ianuarie în Sri Lanka și Filipine, Suveranul Pontif urmează să se deplaseze în iulie în Ecuador, Bolivia și Paraguay. Papa Francisc se afla apoi în septembrie în Cuba, apoi în SUA și la tribuna ONU.

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version