Acasă Actualitate Papa Francisc, vizită-fulger la Sarajevo pentru a pleda în favoarea coexistenței pașnice

Papa Francisc, vizită-fulger la Sarajevo pentru a pleda în favoarea coexistenței pașnice

Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc a ajuns în această dimineaţă la Sarajevo, în cadrul unei vizite-fulger destinate încurajării „intersectării” lumilor şi religiilor în Bosnia şi Herţegovina, informează HotNews.ro. Avionul suveranului pontif a aterizat la Sarajevo la ora 7:00 GMT.

Papa Francisc încearcă să aducă un mesaj de reconciliere în Bosnia şi Herţegovina, pe fondul tensiunilor din trecut între musulmani, catolici şi creştin-ortodocşi. Conflictul de acum 20 de ani din această ţară s-a soldat cu 100.000 de morţi. „Oraşul Sarajevo este supranumit Ierusalimul din Occident”, crede Papa Francisc, referindu-se la mozaicul etnic şi religios din acest oraş. „Este un oraş cu o diversitate religioasă şi culturală. Este un oraş care a suferit mult de-a lungul istoriei”, a subliniat şeful Bisericii Catolice. „Acum a pornit pe un făgaş al păcii, iar vizita mea este un semn al păcii şi o rugăciune pentru pace”, a adăugat papa Francisc, potrivit Mediafax.

Vizita are loc la 20 de ani după conflictul intercomunitar care a devastat această fostă republică iugoslavă. Este cea de-a doua vizită efectuată de un papă la Sarajevo, prima fiind cea întreprinsă de papa Ioan Paul al II-lea, în 1997.

 

Lucrează la Gazeta de Sud din 2005 şi este de profesie traducător. Ca redactor online este la curent cu tot ce se întâmplă în țară, dar şi în afara ei. Consideră că cea mai mare provocare este să informeze corect, obiectiv şi la timp.
Exit mobile version