Acasă Actualitate Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Foto: tiger96.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi în zona de munte.

Astfel, în primele trei zile ale intervalului, în zona Olteniei vremea va fi apropiată de normele climatologice specifice perioadei, mediile temperaturilor maxime fiind de 10…11 grade, apoi în data de 26 se va încălzi cu 6 grade, media situându-se la 17 grade. În continuare vremea se va răci treptat până pe data de 29, media maximelor ajungând la 12 grade, iar până la sfârşitul intervalului, variaţiile vor fi nesemnificative, cu valori medii diurne situate între 12 şi 14 grade. Temperaturile minime vor fi pozitive pe tot intervalul de prognoză şi vor avea o creştere treptată de la o medie de 1…2 grade în 23, 24 martie, până la 7…8 grade în 26, 27 şi 28 martie, apoi tendinţa va fi de scădere până la o medie de 4 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai mare în zilele de 25, 27, 28 şi 29 martie, apoi acestea se vor semnala temporar şi pe arii mai restrânse, până la sfârşitul intervalului.

La munte, în primele zile ale intervalului temperatura aerului va fi în creştere, de la medii ale maximelor în jurul valorii de 4 grade, până la 8…9 grade în data de 26 martie. Apoi va exista o scădere uşoară şi treptată, până la valori normale pentru această perioadă, maximele urmând a fi, în medie, de 5…6 grade. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media acestora va fi de -5…-2 grade. Doar în intervalul 26-28 martie, media minimelor va fi uşor pozitivă, de 1…2 grade. Până pe 25 martie, vremea va fi predominant frumoasă. În restul intervalului, probabilitatea pentru precipitaţii mixte va fi ridicată, iar în jurul datelor de 27, 28 şi 31 martie acestea se vor semnala pe arii mai extinse.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version