Acasă Actualitate Cod roşu de inundaţii pe cursurile mai multor râuri din ţară

Cod roşu de inundaţii pe cursurile mai multor râuri din ţară

Hidrologii au emis, în această dimineaţă, un cod rosu de inundatii pe sectorul aval Vartoapele (judeţul Teleorman) şi un Cod portocaliu pe râurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timişului, Bârzava şi Moraviţa din judeţul Timiş, potrivit Hotnews.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, avându-se în vedere evoluţia hidrometeorologică din bazinul hidrografic Pârâul Câinelui, ca urmare a propagării viiturii formate anterior în partea superioară a bazinului, se instituie Cod roşu pe sectorul aval Vârtoapele (judeţul Teleorman). Codul roşu a intrat în vigoare la ora 05.15 şi va expira la 10.00.

De asemenea, azi, până la ora 14.00, specialiştii în hidrologie au instituit Cod portocaliu de inundaţii pe unele râuri din judeţul Timiş.
Astfel, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate în ultimele ore, estimate pe baza informaţiilor radar şi a precipitaţiilor prognozate pentru următoarele ore se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râurile mici din bazinele hidrografice Bega Veche, Bega, bazinul inferior al Timişului, Bârzava şi Moraviţa din judeţul Timiş.

Cod rosu, până la 1 mâine la ora 14.00

Pâna mâine, la ora 14.00, hidrologii au instituit cod roşu de inundaţii pe râul Vedea şi pe afluentul său Cotmeana (judeţele Olt, Teleorman şi Argeş) şi începând de azi, de la ora 06:00, pe râurile din bazinul hidrografic Lotru (judeţul Vâlcea).  

Tot până mâine la ora 06:00, s-a instituit cod roşu pentru scurgeri importante pe versanţi, torenţi si pâraie, viituri rapide  şi pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale severe unde se pot produce, în unele bazine hidrografice mici din judeţele Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj.

Este fascinată de rapiditatea cu care circulă informaţia în mass-media şi crede că dacă lumea s-ar folosi doar de avantajele presei, barierele dintre oameni ar putea fi depăşite mai uşor.
Exit mobile version