Acasă Actualitate Trei morţi în Kansas, în timpul unui atac împotriva comunităţii evreieşti

Trei morţi în Kansas, în timpul unui atac împotriva comunităţii evreieşti

Un bărbat alb, septuagenar, a ucis duminică trei persoane într-un centru comunitar şi un azil evreiesc din Overland Park, din Kansas (centrul Statelor Unite), înainte de a fi reţinut de poliţie, potrivit Mediafax.
Şeful poliţiei din Overland Park a refuzat să califice în acest stadiu drept antisemite faptele bărbatului, argumentând în cadrul unei conferinţe de presă că este „prea devreme în anchetă”.
Martori oculari citaţi de presa americană au declarat că l-au auzit pe bărbat strigând „Heil Hitler” în timpul arestării, care a avut loc fără violenţe.
Şeful poliţiei, John Douglass, a refuzat să confirme această informaţie.
Suspectul a făcut „mai multe declaraţii” în maşina poliţiei care îl ducea la comisariat, a adăugat el, fără a preciza însă conţinutul acestora.
Preşedintele Barack Obama a condamnat acest atac pe care îl consideră „oribil” şi a prezentat condoleanţe familiilor victimelor.
Potrivit rabinului Herbet Mandl, bărbatul şi-a întrebat victimele dacă sunt evrei înainte de a deschide focul asupra lor.
Aproximativ 75 de persoane, dintre care numeroşi copii care ascultau o competiţie televizată de cântece, se aflau în acest centru comunitar, care este dotat cu un teatru.
Presupusul atacator era înarmat cu o armă cu pompă, dar poliţia consideră că acesta ar fi putut avea asupra sa, de asemenea, un pistol şi o puşcă de asalt.
Suspectul „nu este din Kansas” şi nu era cunoscut de poliţie, a declarat John Douglass refuzând să îi dezvăluie identitatea.
Septuagenarul a părăsit apoi rapid locul faptei la bordul maşinii sale, pentru a merge într-un azil din apropiere, numit Village Shalom.
Acolo, el a ucis o septuagenară, despre care nu se ştie dacă era rezidentă a azilului.
În total, suspectul a deschis focul asupra a cinci persoane, ratând două şi ucigând trei, a rezumat şeful poliţiei.
FBI, care a participat la anchetă, a înregistrat 674 de incidente cu caracter antisemit în 2012 pe teritoriul american, o cifră stabilă în raport cu anul precedent.

Face parte din echipa Gazeta de Sud din 1996. În prezent este redactor şi editor on-line, ceea ce înseamnă că este informată cu privire la tot ce se întâmplă important în ţară şi în lume. Este o fire veselă şi sociabilă, iubeşte oamenii şi îşi iubeşte meseria.
Exit mobile version