Acasă Actualitate Administrator reţinut pentru evaziune fiscală

Administrator reţinut pentru evaziune fiscală

Un patron, de 45 ani, din comuna Izvoarele, judeţul Teleorman, a fost reţinut de poliţiştii gorjeni pentru evaziune fiscală în formă continuată. În calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu Jiu, în perioada decembrie 2010-februarie 2011 şi aprilie-iunie 2011, bărbatul ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii cinci facturi fiscale emise în numele a două societăţi comerciale din Bucureşti, care nu reprezentau operaţiuni reale.
De asemenea, în perioada 1-5 septembrie 2012, în mod repetat, ar fi realizat venituri din valorificarea de mărfuri către agenţi economici din spaţiul intracomunitar, respectiv din Bulgaria, pe care nu le-ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţii. Prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului a fost estimat la 130.000 de lei. Administratorul de firmă a fost prezentat Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă pentru evaziune fiscală în formă continuată, pe numele său fiind dispusă măsura controlului judiciar.

Este absolvent al Facultății de Litere și Științe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.
Exit mobile version