Acasă Actualitate Salată de Cartea Recordurilor, pregătită astăzi la Bucureşti

Salată de Cartea Recordurilor, pregătită astăzi la Bucureşti

Peste 1.000 de voluntari vor pregăti astăzi, la complexul expoziţional Exporom, din Bucureşti, o salată uriaşă, de 20 de tone de legume, cu care România ar putea intra în Guinness World Records, informează Agerpres.ro. La eveniment şi-a anunţat participarea şi ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin şi, de asemenea, va fi prezent şi un reprezentant al Guinness World Records, pentru a omologa recordul.

La ora 10.00, voluntarii au început să spele, să cureţe şi să taie cele 20.000 kg de legume, având drept fundal sonor ritmuri rock. Vasul în care va fi aşezată toată salata are o lungime de 18 metri, o lăţime de 3 metri şi o adâncime de 60 cm. Salata va fi oferită voluntarilor şi vizitatorilor, iar o parte va fi donată centrelor de plasament, cantinelor şi mănăstirilor sau căminelor de bătrâni. La pregătirea celei mai mari salate din lume vor fi folosite şase tone de roşii, patru tone de salată verde, patru tone de castraveţi, două tone de ardei, două tone de ceapă, două tone de morcovi, 400 kilograme de măsline, 800 litri de ulei de măsline şi 400 kilograme de sare.

Până în acest moment, recordul mondial la categoria „Cea mai mare salată din lume” îl deţine Creta, Grecia, care în 2010 a realizat o salată de 13.417 kg.

 

Exit mobile version