Acasă Actualitate Cu sabia deasupra capului în privinţa fondurilor UE

Cu sabia deasupra capului în privinţa fondurilor UE

Fondurile europene destinate infrastructurii rutiere, alocate prin Programul Operațional Sectorial Transporturi (POS-T), sunt suspendate de Comisia Europeană pentru verificări în ceea ce privește repartizarea acestora, iar la sfârșitul lunii septembrie urmează să fie făcută o nouă evaluare pentru o eventuală deblocare a sumelor, a anunțat Agerpres, care citează reprezentanți ai Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.
Programul a fost suspendat de circa o lună, urmând ca la sfârșitul lunii septembrie ministerul să prezinte o listă cu măsuri, astfel încât plățile să fie deblocate. Reamintim că România are alocate circa 5,7 miliarde de euro de la UE prin POS-T în perioada 2007 – 2013. În 2011, s-au contractat 1,8 miliarde de euro prin POST, în timp ce în perioada 2007-2010 contractarea s-a ridicat la 1,7 miliarde de euro.
Răzvan Cotovelea, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Europene pentru Coordonarea instrumentelor structurale, a arătat ieri, cu ocazia unei conferințe de presă, că România are în presuspendare Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane /POSDRU/, în suspendare Axa de Infrastructură Rutieră a POS Transporturi, cea mai consistentă financiar, precum și Programul Operațional Sectorial pentru creșterea competitivității economice, și așteaptă decizia Comisiei Europene în privința suspendării POS Mediu, pentru conflicte de interese POS – Licitație, iar această situație pune o presiune foarte mare pe bugetul României, pentru că plățile către beneficiari vor continua, mai scrie Agerpres.

Exit mobile version