Acasă Actualitate Ministrul Ecaterina Andronescu: Cel puţin 95% din şcolile din România vor avea...

Ministrul Ecaterina Andronescu: Cel puţin 95% din şcolile din România vor avea autorizaţie sanitară

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, consideră că cel puţin 95% din unităţile de învăţământ din România vor avea autorizaţie sanitară de funcţionare la începutul anului şcolar 2012-2013, informează agerpres.ro.
‘Sunt sigură că nu vom putea obţine autorizaţie sanitară pentru toate şcolile, fiindcă în regulamentul pe baza căruia se acordă autorizaţia sanitară se află un articol pe care nu-l putem îndeplini, şi anume acela care prevede existenţa apei curente. Din acest motiv nu vom putea avea autorizaţie sanitară în toate şcolile, chiar dacă foarte multe dintre ele pe care le-am văzut personal sunt reabilitate, arată foarte bine, dar au apă care se furnizează în tot felul de sisteme, nu apă curentă’, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
Pentru şcolile fără apă curentă, Ministerul Educaţiei discută cu autorităţile locale pentru a analiza posibilitatea execuţiei unor puţuri pentru apă în curţile unităţilor de învăţământ.
‘În condiţiile în care există şcoli reabilitate fără apă curentă, suntem în tratative cu autorităţile locale pentru săparea unor puţuri în curţile şcolilor, dar este evident că depindem de potabilitatea apei. Vom atrage atenţia însă că nu este apă decât pentru grupurile sanitare sau pentru spălatul mâinilor. Cred că cel puţin 95% din unităţile de învăţământ din România vor avea autorizaţie sanitară la începutul anului şcolar’, a precizat ministrul Ecaterina Andronescu.

Exit mobile version