Acasă Actualitate Haos la Asociaţia nr. 158 din Craioviţa

Haos la Asociaţia nr. 158 din Craioviţa

La Asociaţia de proprietari nr. 158 din Craioviţa Nouă domneşte haosul. Preşedintele e plecat în Germania, la muncă, administratoarea a fost depistată că a luat din banii pentru întreţinere, iar vicepreşedintele nu poate oferi prea multe informaţii.

Proprietarii se plâng că nici măcar nu ştiu cine este preşedintele asociaţiei şi că au auzit din ziar că administratoarea le-a furat banii. Nimeni nu le-a adus la cunoştinţă ce sumă lipseşte din casierie şi dacă administratoarea Cristina Claudia Popa mai are dreptul să rămână în funcţie. „Noi, deşi suntem o asociaţie mică, nu ştim ce s-a întâmplat. Am înţeles că preşedintele Marin Ciuciuc este plecat pentru mai multe luni la muncă în Germania şi că îl înlocuieşte altcineva, dar cine? Administratoarea a fost găsită de inspectorii de la primărie cu lipsuri în gestiune, a ascuns procesul-verbal de la primărie şi nu ne spune ce sume lipsesc şi nici dacă mai are atestat. Ea este tot aici şi încasează bani. Cum să mai ai încredere să plăteşti întreţinerea unei persoane care nu ştii ce face cu banii tăi?“, întreabă Ion Niţă, locatar.
Într-adevăr, preşedintele pe care proprietarii l-au ales să-i reprezinte a plecat în Germania, la muncă, după cum confirmă cea care îi ţine locul, doamna Cristea. Aceasta încasează şi comisionul pentru funcţia de conducere, respectiv 150 de lei. Numai că ea nu prea are tangenţă cu treburile din asociaţie, ci doar se duce cu ştampila „când este nevoie“. De restul problemelor se ocupă chiar administratoarea rămasă recent fără atestat. „Nu ştiu prea multe. Preşedintele este plecat în Germania trei luni, până la sfârşitul lui august. Eu îi ţin locul. De întâmplarea cu Cristina nu ştiu nimic. Nu cred că i s-a retras atestatul“, a spus doamna Cristea. Aceasta a adăugat că administratoarea a fost trecută recent pe postul de casier, rocadă des întâlnită în cazul administratorilor rămaşi fără atestat, dar aflaţi în graţiile preşedinţilor de asociaţii.

Administratorul nu mai are atestat

Primăria a confirmat faptul că administratoarea Cristina Claudia Popa a rămas fără atestat. „În urma controlului efectuat de inspectorii noştri, administratorul Asociaţiilor nr. 158 şi nr. 161 A a fost depistat cu mai multe nereguli în serviciul financiar-contabil. Prin urmare, acestuia i s-a retras prin dispoziţie de primar atestatul, ceea ce înseamnă că nu mai are voie să practice această profesie. Mai mult, pe numele acesteia s-a constituit un dosar care a fost înaintat organelor de cercetare penală“, a declarat Carmen Licu, purtătorul de cuvânt al primăriei.

Aşteaptă indicaţii

Acum, proprietarii ridică din umeri, aşteptând ca reprezentanţii serviciului specializat din primărie să-i îndrume cum să-şi aleagă alt preşedinte şi să angajeze un nou administrator. „Dacă primăria a depistat aceste nereguli, era normal să vină şi să ne spună şi nouă câţi bani lipsesc, cum s-a întâmplat. Dacă fata asta nu mai poate să fie administrator, să găsim pe altcineva. Eu ştiu de preşedinte că s-a întors în ţară. Trebuie să aflăm dacă mai este sau nu la asociaţie. Oamenii sunt nemulţumiţi, dar nu au curaj să vorbească“, a spus Nicolae Oprea, locatar.
• Maria Cernătescu

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version