Acasă Actualitate Sistem de climatizare în Piaţa Centrală

Sistem de climatizare în Piaţa Centrală

În Piaţa Centrală a fost instalat, începând din această săptămână, un sistem de răcire prin vapori de apă, primul de acest fel care funcţionează în spaţiile administrate de SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL. Societatea a plătit pentru  instalaţie aproximativ 50.000 de lei şi intenţionează să extindă această metodă de „răcorire“ atât a comercianţilor, cât şi a cumpărătorilor şi în alte pieţe din municipiu, respectiv cele din cartierele Craioviţa Nouă şi Valea Roşie. Pe lângă această instalaţie, au fost amplasate şi ventilatoare de mare capacitate în zona principalelor intrări în incinta halei din Piaţa Centrală. „Această investiţie am făcut-o din profitul societăţii. Costurile nu sunt prea mari, în schimb, rezultatele sunt benefice pentru comercianţii din hală, dar şi pentru craiovenii care vin să-şi facă piaţa aici. Diferenţa de temperatură se simte, se mai atenuează şi mirosurile. Confortul este altul. Consumul este minim, se foloseşte apă din sistemul public de alimentare cu apă, iar electricitate – cât consumă un congelator. În plus, prin acelaşi sistem putem face şi dezinsecţie. La început, oamenii s-au distrat spunând că parcă sunt în filme, dar şi-au dat seama repede că noul sistem este prielnic“, a spus directorul SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL, Bogdan Apostol.
Într-adevăr, în sectorul închis din Piaţa Centrală, temperatura nu mai trece cu mult de 25 de grade Celsius. Comercianţii spun că noul sistem de climatizare este binevenit, fiindcă au scăpat de acel efect de saună din zilele caniculare. „Este mult mai bine. Se simte diferenţa, e alt aer. Când afară erau peste 35 de grade, te sufocai aici. Când este cald, şi marfa se strică mai uşor. Aşa este foarte bine“, a spus Mariana, o comerciantă din sectorul legume şi fructe.
Şi craiovenii care au ajuns în aceste zile în Piaţa Centrală au fost surprinşi, dar şi mulţumiţi că îşi pot face cumpărăturile într-o atmosferă mult mai plăcută. „Din Piaţa Centrală îmi cumpăr legume, fructe, aşadar, vin frecvent aici. Este pentru prima dată când văd asta într-o piaţă. Este mult mai uşor de respirat. Nu mai transpiri. Înainte, când era foarte cald, te grăbeai să cumperi ce aveai nevoie şi să ieşi din hală“, a afirmat Elena Costache, din Craiova.

A absolvit Facultatea de Drept „Nicolae Titulescu” din Universitatea din Craiova şi lucrează în presa scrisă din 2004. În momentul actual este unul dintre puţinii jurnaliști locali care se ocupă de domeniul asociaţiilor de proprietari.
Exit mobile version