Acasă Actualitate S-a dat startul la pescuitul pe Dunăre

S-a dat startul la pescuitul pe Dunăre

Începând de duminică, 22 mai, şi până la sfârşitul lui august, pescarii sportivi şi amatorii au liber la pescuit. Însă, numărul celor care îşi petrec ziua pe malul apei cu undiţa în mână pare să se micşoreze.
Pescarii spun că peştele nu mai trage la momeală din cauza condiţiilor nefavorabile de pe Dunăre, provocate de poluarea apei, care în ultimul timp s-a întâmplat destul de des. Mai ales în această perioadă, portul din Drobeta Turnu Severin este asaltat de ambarcaţiunile de croazieră, care zilnic acostează aici, şi lasă reziduuri poluante ce duc la dispariţia speciilor de peşti mari din Dunăre.
„Eu pescuiesc de când eram mic. Mă lua tata cu el la peşte şi de atunci am început să îndrăgesc acest sport. Nimic nu mă relaxează mai mult, iar dacă am norocul să mai şi prind câte un kilogram de peşte este şi mai bine. Însă, în ultimul timp, nu prea îţi mai vine să mergi la pescuit, cel puţin la noi în port nu prea mai ai unde, pentru că acum este plin de vapoare şi bărci şi nici peştele nu mai trage. Dacă te duci şi te plângi la Căpitănie, nu te ia nimeni în seamă, că zic că nu au ce facă pentru că este port şi unde să acosteze bărcile?! Ar trebui să se ţină cont şi de faptul că s-a poluat foarte des apa din cauza vapoarelor care vin zilnic aici“, a spus Costică Truşcheci, pescar.
În Mehedinţi, există trei asociaţii ale pescarilor: Dunărea Albastră, Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi şi Grupul de Producători Dunărea. Cele trei asociaţii aveau în evidenţă 10.000 de pescari în 2010, cu 1.000 de membri mai mult decât în 2009. Cei care nu sunt înscrişi într-o asociaţie de profil, dar sunt găsiţi pescuind pot fi amendaţi.
În zona portului comercial Turnu Severin se pescuieşte, în general, sorete, roşioară, oblete şi alte specii de peşte mic. Cei care vor să prindă şi peşti mai mari pot alege locurile din zona Barajului Porţile de Fier I.

Exit mobile version