Acasă Actualitate Centrul istoric al Slatinei, supravegheat video

Centrul istoric al Slatinei, supravegheat video

Şase străzi principale şi alte câteva alei din centrul vechi al municipiului Slatina vor fi supravegheate prin aparatură video, ieri fiind depuse la primărie ofertele pentru implementarea sistemului. 17 camere video vor fi montate pe străzile: Mihai Eminescu, Lipscani, Fraţii Buzeşti, Dinu Lipatti, Mihail Kogălniceanu, Speranţei, iar alte câteva străzi şi alei vor intra în raza de acţiune a camerelor video datorită modului de amplasare a aparaturii (unghi de acoperire de 360 de grade). Este vorba de străzile Ion Moroşanu, Cazinoului, Grădiniţei, 1 Decembrie 1918 şi Horia şi aleile de legătură dintre strada Dinu Lipatti şi bulevardul Nicolae Titulescu. Cei zece jandarmi care acum asigură paza vor fi relocaţi în zone nemonitorizate.
Proiectul, cu o valoare totală de aproape 1.500.000 de lei, face parte din Programul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) al municipiului Slatina, alături de alte 12. Pentru implementarea lui, administraţia locală mai are la dispoziţie doar o lună din cele opt de desfăşurare, mare parte din timp fiind pierdut din cauza contestaţiilor la licitaţie. „Sperăm să se încheie contractul de execuţie şi să ne încadrăm în perioada de implementare, pentru că, până acum, am avut două licitaţii amânate“, a declarat managerul public al Slatinei, Minel Prina, precizând că, deşi s-a depus o singură ofertă, se speră ca aceasta să fie în regulă.
Din valoarea totală eligibilă, de 1.005.290 de lei, contribuţia Uniunii Europene prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de 807.750 de lei, 177.433 de lei se asigură din bugetul naţional, iar din fonduri locale se suportă 20.106 lei.

Exit mobile version