Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Oile prinse la păscut ilegal vor fi sechestrate
Ciobanii ale căror oi devastează culturile locuitorilor din Băileşti vor rămâne fără mioare. Consiliul local a adoptat o hotărâre prin care instituie taxa de gloabă şi taxe de obor. Concret, animalele prinse la păscut de capul lor vor fi sechestrate, iar ciobanul şi le va recupera doar dacă plăteşte integral într-un anumit termen prejudiciul cauzat. Turma va fi scoasă la vânzare prin licitaţie. Primarul din Băileşti, Costel Pistriţu, a precizat că mai multe echipe formate din poliţişti, angajaţi ai primăriei şi reprezentanţi ai proprietarilor de terenuri vor patrula pe tarlale şi a explicat că măsura a fost luată din cauza numărului mare de plângeri venite din partea cultivatorilor.
• Valentin Tudor

Supliment de sănătate
„Suplimentele nutritive – aliatul sănătăţii tale“ este titulatura sub care Vitacare a lansat ieri, la Craiova, o campanie de educare a populaţiei asupra prevenţiei şi a unei alimentaţii echilibrate ca bază a unui organism sănătos. Campaniei i s-a alăturat dr. Lygia Alexandrescu, reputat specialist în nutriţie, care a oferit informaţii despre susţinerea imunităţii, importanţa vitaminelor, alegerea suplimentelor nutritive, în cadrul unei întâlniri cu 45 de medici de familie craioveni.
• Simona Tudor

Suplinitorii au şanse minime de titularizare după concurs
În urma concursului de titularizare de anul acesta, suplinitorii au şanse minime de titularizare în Dolj. „În total avem 1.264 de poziţii care conţin fie posturi întregi, fie fracţiuni de normă. Dintre acestea, doar 89 sunt titularizabile, în sensul că sunt vacante şi viabile trei ani. Cele mai multe dintre ele vor fi însă luate, cel mai probabil, la pretransfer şi la restructurări“, a declarat Alexandrina Năstase, inspectorul şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, care a amintit că la nivelul judeţului avem 184 de restructurări.
Cele mai multe posturi titularizabile sunt pentru educatoare în limba română (19 posturi),profesor de muzică instrumentală (12 posturi) şi învăţător (4 posturi). „Există posturi pentru aproape toate specializările, mai puţin informatică, discipline tehnice şi biologie“, a adăugat Alexandrina Năstase.
• Andreea Horcone

Pădurea Leamna-Bucovăţ, „în grija“ copiilor doljeni
Pentru că Pădurea de la Leamna-Bucovăţ este locul preferat de picnic al craiovenilor, elevii doljeni au desfăşurat ieri ample acţiuni de ecologizare şi plantare de copaci. „22 de elevi de clasa a III-a de la Colegiul Naţional «Elena Cuza» au plantat arbuşti. Acţiunea a fost urmată de o serbare tematică – «Pădurea, prietena noastr㻓, a declarat Mihaela Lica, profesor pentru învăţământul primar. În paralel, 40 de copii de la Palatul Copiilor au strâns gunoaiele lăsate în urmă de amatorii de grătare şi au învăţat despre ecopicnicuri.
• Andreea Horcone

Serviciile medicale, plătite tot pe acte adiţionale
Furnizorii de servicii medicale îşi vor primi banii şi în următoarele două luni tot pe baza unor acte adiţionale la contractele de anul trecut. Comparativ cu primele trei luni ale anului, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate are valori diferite doar pentru spitalele din judeţ, suma totală, pentru aprilie şi mai, fiind 20.396.000 de lei, media lunară fiind cu puţin peste cea din perioada ianuarie – martie. În iunie urmează însă negocierea noilor contracte, când, ca în fiecare an, se aşteaptă şi divergenţe între negociatori.
• Alina Mitran

Exit mobile version