Acasă Actualitate Navă încărcată cu porumb, eşuată

Navă încărcată cu porumb, eşuată

O navă încărcată cu 960 de tone de porumb a eşuat ieri-dimineaţă pe Dunăre, în Mehedinţi. Din cauza unei erori de pilotaj, barja a părăsit şenalul navigabil şi a rămas blocată într-un banc de nisip în dreptul localităţii Batoţi. La bordul ei se află două persoane, dar nu sunt în pericol şi aşteaptă ca debitul Dunării să crească pentru a-şi putea continua drumul spre destinaţie.
Nava venea din Serbia şi se îndrepta spre Constanţa, fiind încărcată cu cereale. Iniţial, cei doi marinari au încercat dezeşuarea fără să ceară ajutor, însă nu au reuşit.
În această perioadă, nivelul Dunării este foarte scăzut, iar din cauza faptului că nava s-a îndepărtat prea mult de şenalul navigabil s-a produs eroarea de pilotaj.
„Este vorba despre o navă încărcată cu cereale, care se îndrepta spre Constanţa, iar din cauza unei erori de pilotaj a intrat într-un banc de nisip şi a eşuat. La bordul navei se află două persoane, nu sunt în pericol, nu există nici pericol de poluare. Nava este în stare bună şi se aşteaptă un val de apă care să o repună pe apă“, a declarat Valentin Băzăvan, reprezentant al Căpităniei Portului Drobeta Turnu Severin.
Nava este permanent monitorizată şi deocamdată nu se acţionează cu un împingător pentru deblocare, ci se aşteaptă un val mai puternic de apă, iar dacă acesta nu va veni în următoarele ore, se va acţiona pentru deblocarea ei.

Exit mobile version