Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Sens unic pe strada Anul 1848
Pe strada Anul 1848  se instituie sens unic de circulaţie, începând cu 6 august, pe sectorul de drum cuprins între intersecţia cu str. Sfinţii Apostoli şi intersecţia cu str. Tudor Vladimirescu, sensul de parcurs urmând a fi dinspre intersecţia cu str. Sfinţii Apostoli către intersecţia cu str. Tudor Vladimirescu. Totodată, se modifică prioritatea de trecere în intersecţia str. Tudor Vladimirescu cu str. Anul 1848, prioritate urmând să aibă vehiculele care se deplasează pe str. Tudor Vladimirescu.
Conducătorii auto trebuie să se conformeze semnalizărilor rutiere ce vor fi instituite.
Click News

Medalii la Olimpiada Internaţională de Geografie
Elevii români s-au întors acasă, joi, cu trei medalii, două de aur şi una de bronz, de la ediţia 2010 a Olimpiadei Internaţionale de Geografie, obţinute la competiţia desfăşurată în Taiwan, în perioada 29 iulie – 4 august, anunţă Ministerul Educaţiei.
Cătălina Jugrăvescu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovary“ din Râmnicu Vâlcea, şi Alexandru Barbu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „Ion Minulescu“ din Slatina, au câştigat câte o medalie de aur, iar Constantin Popa, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional „Nicu Gane“ din Fălticeni, una de bronz.
Pe lângă aceste distincţii, Alexandru Barbu a câştigat şi titlul de campion mondial la individual, în vreme ce Cătălina Jugrăvescu s-a clasat pe locul al treilea în ierarhia generală.
La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Geografie au participat 108 elevi din 27 de ţări.
NewsIn

SRL Agricultura, la Gorj
Aproximativ 30 de persoane, angajaţi ai Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR) Gorj, care urmează să rămână fără loc de muncă ca urmare a restructurării posturilor, vor fi reîncadraţi pe piaţa muncii ca salariaţi ai unei societăţi comerciale aflate sub coordonarea instituţiei. La fel ca şi în cazul Primăriei Târgu Jiu, angajaţii puşi pe lista disponibilizaţilor vor fi salvaţi prin crearea unui fel de SRL. La nivelul întregii instituţii, există un număr total de 78 de posturi, dintre care doar 64 sunt ocupate. Dintre acestea, cele cinci posturi ale Compartimentului de dezvoltare rurală vor fi subordonate direct Ministerului Agriculturii, rămânând 59 de posturi care trebuie restructurate.
„Conform noii organigrame, vor rămâne în cadrul Direcţiei doar 29 de posturi din totalul de 59. Pentru a le mai da o şansă celor aproximativ 30 de persoane care vor rămâne fără loc de muncă, ne-am gândit la varianta înfiinţării unei societăţi comerciale care să aibă ca obiect de activitate vânzarea de seminţe, plante şi produse vegetale puse la dispoziţie de către Unitatea Fitosanitară din cadrul DADR. Dacă vom reuşi înfiinţarea ei, societatea va funcţiona din toamnă“, a precizat Aurel Tomescu. Acesta a menţionat că tot personalul Direcţiei se va prezenta, în luna august, la un examen pentru ocuparea posturilor de execuţie.
Mihaela FLOROIU

Cod galben de inundaţii în 20 de judeţe
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o avertizare cod galben de inundaţii pentru mai multe bazine hidrografice din 20 de judeţe. Avertizarea intră în vigoare de vineri, ora 17.00, până duminică, ora 16.00.
Codul vizează bazinele Tur, Someş, Crasna, Barcău, Crişuri, Mureş, Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt şi Argeş, în judeţele Satu Mare, Bistriţa Năsăud, Maramureş, Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Alba, Harghita, Covasna, Braşov, Mureş, Hunedoara, Timiş, Caraş Severin, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea şi Argeş.
Click News

Exit mobile version