Acasă Actualitate Funcţionarii ANAF ar putea opri maşinile în trafic

Funcţionarii ANAF ar putea opri maşinile în trafic

Conform unui proiect de hotărâre de guvern  pus în dezbatere de Ministerul Afacerilor Interne care vizează modificarea Regulamentului de aplicare a OUG privind circulaţia pe drumurile publice, funcţionarii din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală vor fi introduşi în categoria persoanelor ale căror semnale sunt obligatorii pentru participanţii la trafic.
Pe viitor, funcţionarii ANAF aflaţi într-un autovehicul inscripţionat potrivit legii pot utiliza şi dispozitive luminoase cu mesaje variabile pentru a transmite o dispoziţie sau o indicaţie participanţilor la trafic. Aceste semnale pot fi adresate concomitent cu transmiterea unui apel prin amplificatorul de voce, se arată în proiectul de hotărâre de guvern. Funcţionarii ANAF vor putea opri maşini în trafic.
În nota de fundamentare a proiectului, la capitolul „Impactul asupra mediului de afaceri“ se arată că „se urmăreşte protejarea contribuabililor corecţi, plătitori de impozite şi taxe, prin eliminarea concurenţei neloiale“. De asemenea, „se urmăreşte eficientizarea acţiunilor de control şi a măsurilor realizate în scopul prevenirii, constatării şi sancţionării contrabandei şi a traficului ilicit cu produse accizabile“. Proiectul a fost avizat de Ministerul Finanţelor şi de Ministerul Justiţiei.

Exit mobile version