Acasă Actualitate Șase cetăţeni români au fost evacuați din Noua Caledonie, unde s-a decretat...

Șase cetăţeni români au fost evacuați din Noua Caledonie, unde s-a decretat stare de urgență

Șase cetăţeni români au fost evacuați din Noua Caledonie, unde s-a decretat stare de urgență
Șase cetăţeni români au fost evacuați din Noua Caledonie, unde s-a decretat stare de urgență

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunţat, sâmbătă, că toţi cei şase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că în urma demersurilor complexe derulate prin intermediul Consulatului General al României la Paris şi al Ambasadei României la Canberra, în colaborare cu autorităţile franceze şi australiene, toţi cei şase cetăţeni români care solicitaseră sprijin pentru evacuare au părăsit Noua Caledonie”, se arată într-un comunicat de presă transmis de MAE.

Astfel, un cetăţean român a fost evacuat miercuri, 22 mai, prin intermediul unei curse aeriene organizate de către autorităţile franceze, în colaborare cu cele australiene şi cele din Noua Zeelandă, cu destinaţia Australia.

Ceilalţi cinci cetăţeni români au plecat sâmbătă, 25 mai. Doi au fost evacuaţi către Australia cu o aeronavă militară aparţinând Forţelor Aeriene Australiene, ceilalţi trei fiind îmbarcaţi pe un zbor civil organizat de autorităţile franceze.

”MAE le adresează mulţumiri autorităţilor franceze şi australiene pentru întregul sprijin oferit în vederea evacuării cetăţenilor români din Noua Caledonie”, scrie în comunicat.

Anterior, MAE a emis o atenţionare de călătorie în contextul decretării, de către preşedintele Republicii Franceze, a stării de urgenţă în teritoriul francez de peste mări, pentru a face faţă încălcărilor grave ale ordinii publice care au loc în acest spaţiu.

Citeşte şi: Bărbatul suspectat că şi-a ucis nepoata de 8 ani a fost prins

Exit mobile version