Acasă Actualitate O româncă figurează printre victimele accidentului feroviar din Spania

O româncă figurează printre victimele accidentului feroviar din Spania

O româncă figurează printre victimele accidentului feroviar produs în Spania, soldat cu 12 morţi, dintre care 11 persoane de origine latino-americană, relatează presa locală.

Românca nu are rude în Spania care să o poată identifica.

Femeia are în jur de 30 de ani. Autorităţile, care ar avea numele ei, au apelat la Interpol pentru a obţine mostre de ADN de la rudele ei din România, pentru a fi făcută identificarea.

Restul victimelor sunt originare din America Latină – Ecuador, Columbia, Bolivia. Ei se duceau la plaja din Castelldefels pentru un concert al lui Ruben King, un cunoscut cântăreţ ecuadorian.

Un tren de mare viteză a lovit în noaptea de miercuri spre joi un grup de persoane care traversau şinele în staţia Castelldefels Playa, din apropiere de Barcelona. Grupul tocmai coborâse dintr-un alt tren şi traversa şinele în loc să folosească pasajul subteran, potrivit unui oficial din guvernul regional al Cataluniei.

Un martor a declarat pentru presa spaniolă că trenul cu care sosiseră victimele era "foarte plin". Mulţi oameni au coborât în acelaşi timp, aşa că "majoritatea au decis să treacă peste şine în partea cealaltă a gării", a adăugat martorul.

Presa locală a precizat că trenul nu trebuia să oprească în staţie, aşa că circula cu viteză foarte mare.

Exit mobile version