Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

S-au deschis drumurile la stadion
Paznicii uneia dintre porţile domeniului public din vecinătatea Stadionului „Ion Oblemenco“ din Craiova au decis să lase trecere liberă pe calea de acces care face legătura între bulevardul Ştirbei Vodă şi strada Bucovăţului, închisă exact în perioada când un sens de mers de pe bulevard a fost blocat de la stadion la intersecţia cu bulevardul Râului din cauza lucrărilor de canalizare. „A fost“, pentru că de ieri s-a deschis şi acest sens, care probabil va mai fi supus restricţiilor pentru reabilitarea carosabilului din intersecţie. „Lucrările la canalizare pe care le mai avem de executat sunt într-un perimetru delimitat din intersecţie. Din punctul nostru de vedere nu mai este nevoie de închiderea sensului, eventual doar de îngustarea lui, până la finalizarea lucrărilor“, a spus Dumitru Hornoiu, şeful de proiect al Hidroconstrucţia SA. Cât despre soarta căii de acces din jurul Stadionului „Ion Oblemenco“, închisă când şi de unde vrea muşchiul nu se ştie cui, viceprimarul craiovean Teodor Sas a spus că va cere toată documentaţia privind regimul juridic şi tehnic al domeniului din preajma stadionului, pentru a se stabili exact pe unde circulă maşinile.
Click News

Lucrări de extindere şi reabilitare a sistemelor de apă
Aparegio Gorj va beneficia de o finanţare de 91 de milioane de euro în cadrul unui proiect derulat prin Programul Operaţional Sectorial de Mediu. Banii vor fi folosiţi pentru punerea în practică a proiectului intitulat „Extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă şi de apă uzată în judeţul Gorj“, iar o parte a lucrărilor au fost deja demarate. Vizate sunt reţelele de apă din oraşele Târgu Jiu, Motru, Ţicleni, Târgu Cărbuneşti şi Bumbeşti Jiu. La sfârşitul acestei săptămâni vor demara lucrările şi în municipiul Târgu Jiu, acolo unde constructorul şi-a luat angajamentul că va termina lucrarea cu cel puţin şase luni mai devreme. „Se va începe cu zona de peste Podul Jiului, adică Meteor, Luncilor, Calea Severinului, Slobozia şi Şuşiţa, unde nu există canalizare. Vor fi înlocuite şi reţelele de apă în mai multe zone, dar şi cele de canalizare. Vor fi şapte puncte de lucru şi se vor realiza 16 kilometri de colectoare noi şi trei staţii de pompare. După acest program, municipiul Târgu Jiu va fi printre puţinele cu reţele de apă şi canalizare după model european. Peste câţiva ani, nu va mai exista stradă fără apă şi canalizare“, a afirmat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu. „Sunt, în total, 14 pachete de investiţii pentru cele cinci localităţi. 84% din finanţarea de 91 de milioane de euro este asigurată din fondurile Uniunii Europene, iar diferenţa – din fonduri guvernamentale, locale şi din bugetul Aparegio. Termenul de finalizare a lucrărilor este sfârşitul anului 2012, astfel încât să existe până în 2013 acea perioadă de garanţie pentru implementarea corectă a programului“, a declarat Ion Popescu, directorul Aparegio Gorj.
Eugen MĂRUŢĂ

S-a sudat cu petrol pe conductă, la Bâlteni
Eugen Başoldea, inspector în cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Gorj, a declarat că a sosit rezultatul anchetei de la INSEMEX Petroşani în cazul exploziei de la Bâlteni, soldată cu doi morţi şi un rănit. „Potrivit rezultatului expertizelor făcute la INSEMEX Petroşani, s-a sudat cu petrol pe conductă. Nu am stabilit care vor fi sancţiunile şi cine va fi sancţionat. În cursul săptămânii viitoare vom avea rezultatele finale şi concluziile, pe care le vom trimite la Bucureşti, spre avizare. Până atunci, nu pot să spun altceva“, a precizat Eugen Başoldea. Pe 25 martie, doi muncitori, angajaţi ai Petrom, au decedat în urma unei explozii. Cei doi sudau la o conductă de petrol, iar la un moment dat s-a produs explozia în urma căreia muncitorii au murit pe loc. Cei doi bărbaţi, de 41, respectiv 45 de ani, erau din Ţicleni şi erau angajaţi ai Parcului Petrolier numărul 3 din Bâlteni. Medicii de pe ambulanţa trimisă la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru a-i salva pe cei doi bărbaţi, trupurile acestora fiind carbonizate. Potrivit ITM, accidentul de muncă nu a fost anunţat de conducerea Parcului Petrolier, ci de poliţia din localitate.
Eugen MĂRUŢĂ

Exit mobile version