Acasă Actualitate Solomon – demisie pentru libertate

Solomon – demisie pentru libertate

Sătul de lunile de arest preventiv, Antonie Solomon se declară gata să renunţe la mandatul de primar şi la funcţia de preşedinte al PD-L Craiova. În felul acesta, speră el, judecătorii piteşteni nu vor mai avea nici un motiv să creadă că ar putea influenţa martorii din proces şi l-ar elibera din Penitenciarul Colibaşi, unde  împarte celula cu mai multe persoane.

Primarul suspendat al Craiovei vrea să fie judecat în libertate cu orice preţ. Pentru asta este dispus să renunţe la toate funcţiile publice deţinute. Doar-doar, în felul acesta îi va convinge pe magistraţii piteşteni care i-au respins toate cererile de eliberare că nu mai poate influenţa martorii din dosarul de corupţie în care este acuzat că a primit şpagă 50.000 de euro. Într-o declaraţie scrisă şi transmisă jurnaliştilor înainte de şedinţa de consiliu local de ieri, Solomon îşi exprimă intenţia de a demisiona din funcţiile deţinute. „Mă consider nevinovat în acest caz şi nu ştiu de ce sunt închis, în continuare, dacă nu am făcut nimic rău în comunitatea pe care am condus-o până acum. Nu mă consider un pericol social şi sunt dispus să renunţ la funcţia de primar ales al Craiovei, funcţie de care magistraţii se leagă atunci când spun că aş putea influenţa martorii din dosar, în calitate de edil. Dacă se consideră că această funcţie mă ţine închis, îmi voi da demisia, pentru că vreau să fiu judecat în libertate“, a spus Solomon. Devenit ad-hoc purtător de cuvânt al tatălui său, Iulian Solomon a nuanţat aceste declaraţii. Acesta a precizat ieri de pe scările primăriei că demisia nu este sigură, ci este o intenţie. „Se gândeşte foarte serios să demisioneze. Este foarte posibil să nu ia această decizie şi să rămână primar, deşi, nu ştiu, n-ar vrea pe de altă parte nici să ţină oraşul blocat“, a spus Iulian Solomon. Fiul primarului suspendat a mai declarat că o decizie va fi luată în aproximativ două săptămâni. „Dacă renunţă, renunţă la tot şi iese din viaţa publică. Psihic e cât de cât bine, fizic mai puţin. E foarte dezamăgit de nedreptatea care i se face. Este un dosar inventat, i se fabrică aceste lucruri. Nu ştiu dacă este la curent cu ce se întâmplă în Craiova, el tot întreabă“, a completat Iulian Solomon. Întrebat dacă tatăl său a fost trădat de prieteni, acesta a spus sec: „Nu ştiu dacă în politică există prieteni“.

Din nou la Craiova

Până când se va decide dacă renunţă la viaţa publică, Solomon speră să fie eliberat sub control judiciar după ce avocaţii săi au depus o nouă cerere în acest sens, care se va judeca pe 8 iunie, data când are loc şi un nou termen pe fond al procesului în care, alături de el, mai sunt judecate alte trei persoane. Solomon ar putea veni din nou la Craiova cu dubiţa azi, când este citat la Tribunalul Dolj într-un dosar în care un craiovean a contestat soluţia de neîncepere a urmăririi penale de către procurori împotriva lui Solomon şi a mai multor angajaţi din primărie. 

Exit mobile version