Acasă Actualitate Scurte ştiri

Scurte ştiri

Cancan şi Ciao, în CRP
Membrii Consiliului de Onoare au aprobat prin rezoluţie admiterea în Clubul Român de Presă (CRP) a societăţilor Cancan Media SRL, editoare a cotidianului Cancan, şi Revista Ciao SRL, editoare a revistei Ciao. Cele două companii vor fi reprezentate în Clubul Român de Presă de domnul Lucian Romascanu, director general.
În acest an au mai devenit membri ai Clubului Român de Presă: Asociaţia Patronală a Editorilor Locali (APEL), cotidienele Gazeta de Olt (editat de Click News SRL), Gazeta de Sud (editat de Media Sud Management SA), Radio Sud Craiova, Radio Prompt Beiuş şi postul de televiziune Kanal D.
Clubul Român de Presă, înfiinţat în 1998, este asociaţie profesională a companiilor din industria mass-media. CRP reuneşte 33 de societăţi din presa scrisă şi audiovizual şi o organizaţie profesională a presei locale.
Click News

Premiile internaţionale „Mihai Eminescu“, la Craiova
Muzeul de Artă din Craiova va găzdui vineri, 19 iunie, ceremonia acordării Premiilor anuale ale Academiei Internaţionale „Mihai Eminescu“. Juriul este format din oameni de cultură importanţi ai ţării, dar şi din personalităţi din străinătate. Preşedintele juriului va fi profesorul universitar Florea Firan, iar membrii juriului: Nicu Ciobanu – din Serbia, George Astaloş – Franţa şi Ion Deaconescu, iar membri de onoare, Vincenzo Bianchi şi Andrei Marga.
Ana DĂNESCU

Se deschide prima ediţie de vară a CONTEX
În perioada 18-21 iunie, Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) „Oltenia“ Dolj organizează, în premieră în acest an, o ediţie de vară a cunoscutei manifestări expoziţionale CONTEX. Evenimentul, care până anul acesta se desfăşura bianual (la începutul primăverii şi al toamnei), va avea loc în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. „Expoziţia, care îşi va deschide porţile joi – 18 iunie, va reuni, pe parcursul a patru zile, 33 de producători şi comercianţi de confecţii, pielărie, blănărie, marochinărie şi încălţăminte din Craiova şi din ţară, respectiv din Bucureşti, Ploieşti, Slatina, Râmnicu Vâlcea, Cluj-Napoca, Sibiu, Constanţa, Piatra-Neamţ, Sebiş“, se arată într-un comunicat de presă emis de CCI „Oltenia“.
Pentru vizitatorii târgului, care vor avea acces gratuit, expozanţii au pregătit o serie de oferte promoţionale şi reduceri de preţuri. Programul de vizitare este prelungit, târgul fiind deschis între orele 10.00 – 19.00.
Andreea HORCONE


Spectacole şi concursuri sportive la Penitenciarul Târgu Jiu

Penitenciarul de Maximă Siguranţă (PMS) Târgu Jiu va organiza, în perioada 18-29 iunie, o serie de acţiuni şi programe artistice, cu ocazia „Zilelor administraţiei naţionale a penitenciarelor“. Vor avea loc concursuri de fotbal-tenis, pescuit şi şah. Echipele participante sunt formate din cadre ale  Penitenciarului Târgu Jiu şi alte unităţi din subordinea Ministerului Administraţiei şi Internelor. Un spectacol folcloric va fi susţinut de formaţia „Peniton“, formată din cadre ale închisorii, artişti ai Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.
Alin ION

Creşte numărul lipotimiilor
În ultimele zile caniculare, şapte persoane au sunat la ambulanţă din cauză că li s-a făcut rău pe stradă. Potrivit Valeriei Gherghe, directoarea pe probleme medicale a Serviciului de Ambulanţă Gorj, numărul lipotimiilor va creşte în perioada următoare, mai ales că se anunţă zile caniculare în Gorj. „Şapte persoane, mai ales vârstnici, au apelat la salvare pentru că li se făcuse rău pe stradă. Lipotimiile sunt cauzate de temperaturile foarte mari. De aceea, bătrânii şi copiii ar trebui să stea în casă între orele 11.00 şi 18.00. De asemenea, trebuie să evităm cafeaua, să consumăm foarte multe lichide, să purtăm pe cap pălărie sau şapcă, să ne ferim de razele soarelui. Ne aşteptăm să crească solicitările în perioada următoare“, a spus Valeria Gherghe.
Mihaela FLOROIU

Exit mobile version